24 ianuarie 2012

TREI SCRIITORI TULCENI AU PRIMIT PRIMELE PREMII LITERARE " STEFAN ROMEO GHIOC"

* Este vorba despre Elena Netcu - Opera Omnia Poezie, Stanislav Popescu - Opera Omnia Prozã şi Doina Lelia Postolache - Publicisticã
* Premiul a fost instituit de revista de culturã ,,Steaua Dobrogei" în memoria reputatului scriitor şi publicist tulcean


 
Ziarul Delta, 18 ianuarie 2012 

Împlinirea a 162 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu, precum si Ziua Nationalã a Culturii, au fost sãrbãtorite în cadrul unei manifestãri de tinutã organizatã de Episcopia Tulcii, Seminarul Teologic Tulcea si revista „Steaua Dobrogei". Amfitrion al evenimentului care a avut loc în Sala Studio a Teatrului „Jean Bart" a fost profesorul Mihai Marinache.
Cu aceastã ocazie, un juriu de specialitate (avându-l ca presedinte de onoare pe scriitorul israelian de limba românã Carol Feldman - cetãtean de onoare al orasului Tulcea), prezidat de Olimpiu Vladimirov (membru al Uniunii Scriitorilor din România) si pãrintele protoiereu Romeo Ispas, a acordat câstigãtorilor desemnati primele Premii literare „Stefan Romeo Ghioc" (1944 - 2011). 
Premiul instituit de revista de culturã ,,Steaua Dobrogei" în memoria reputatului scriitor si publicist tulcean a intrat, la prima sa editie, în posesia urmãtorilor scriitori tulceni: Elena Netcu - Opera Omnia Poezie, Stanislav Popescu - Opera Omnia Prozã si Doina Lelia Postolache - Publicisticã.
A fost vorba despre un spectacol literar muzical la care si-au dat concursul fosti si actuali profesori, elevi ai scolii, invitati din licee de prestigiu ale municipiului, precum si scriitori tulceni. Spectacolul a evocat, muzical si literar, personalitatea vietii si operei eminesciene, momente din creatia marilor spirite ale culturii si literaturii române care s-au nãscut si au evoluat ,,sub auspiciile geniului eminescian", împletind si secvente din lucrãrile scriitorilor tulceni consacrati sau în curs de afirmare.
Printre invitati s-a aflat si Preasfintitul Pãrinte Visarion, Episcopul Tulcii, care a binecuvântat derularea spectacolului dedicat valorilor culturale nationale si locale. Alti invitati marcanti au fost deputatul PDL Marian Avram si directorul Directiei Judetene de Culturã, Iulian Vizauer.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu